Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Temperatura zaradi vnetega zoba

Temperatura zaradi vnetega zoba
Temperatura zaradi vnetega zoba

Že dobra dva meseca imam povišano temperaturo, 37,3 do 37,5. V tem času sem dvakrat jemala antibiotik (amoksiklav) vendar se stanje ni spremenilo. V zadnjem času čutim pritisk nad zobom (bolj v licu), kadar zakašljam ali kihnem. Ali je možno, da je temperatura posledica bolne korenine ali kaj podobnega? Zdravnica mi je do zdaj dvakrat dala pregledat kri, imela sem povišane levkocite, vendar ne pretirano.

 

Niste mi napisali ali Vas je v tem času pregledal zobozdravnik in izključil vzroke zobnega izvora.

V kolikor se še niste oglasili do zobozdravnika, Vam svetujem, da to čim prej storite. Zob je lahko vzrok za Vaše težave, čeprav izrazitega zobobola nimate. Predlagam, da se naredi natančna diagnostika v smislu izključitve težav dentalnega – zobnega izvora.

Vsako obrazno bolečino jemljemo resno. Diagnostika je namenjena izključevanju bolečine ali težav zobnega izvora.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.