Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Težava pri zdravljenju mlečnega zoba

Težava pri zdravljenju mlečnega zoba
Težava pri zdravljenju mlečnega zoba

Imam nečaka 6 letnega, ki ima Dawnov sindrom. In problemček z zobkom. In sicer ima zobozdravnico, ki je posebej izkušena za delo z otroki, ki imajo posebne potrebe. Pojavil pa se je dvom glede zdravljenja njegovega zobka. 5. spodaj desno zobek je (mrtev) pod njim pa ima gnoj. Zdravnica mu je zobek odprla. Sedaj mu moramo vsako jutro v zobek dajati vatko, da vanj ne pride hrana ter jo zvečer odstraniti. Lahko si predstavljate, da to prav nič ni zabavno! Zanima me, če obstaja kakšna druga možnost? Zobozdravnica pravi, da mu zobka ne sme izpuliti. Ali bi se morda dalo izsesati gnojček pod zobkom in zob zapreti.??? Upamo, da obstaja še kakšna druga možnost, saj to početje in te borbe, ki trajajo vsako jutro in večer prav nič dobro ne vplivajo ne na nas kaj šele na otroka!

 

Zob, ki se zagnoji je vsekakor potrebno odpreti, da se gnoj izcedi. Seveda ga je potrebno negovati kot Vam je naročila Vaša zobozdravnica. Ali se bo dal zobek kasneje zapreti in vložiti zdravilo je odvisno od več dejavnikov. Predvsem od tega ali je mogoče zobek dobro očistiti, ali je dovolj zobne krone, da se bo dal zobek zapreti, od sodelovanja otroka?

Lahko se zgodi, da se kljub vsemu trudu vnetja ponavljajo. Gnoja se ne da izsesati, sam mora izteči, vnetje se mora umiriti. Vendar to zahteva določen čas. Popolnoma razumem Vašo stisko, saj je takšna situacija neprijetna prav pri vseh otrocih. Vaša zobozdravnica bo zagotovo naredila kar je mogoče, da Vam težave olajša.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.