Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Težave z zobmi

Težave z zobmi
Težave z zobmi

Sem dokaj mlado dekle, ki pa ima že dolgo težave z zobmi. Včasih mi krvavijo dlesni in pri mojem poklicu je to zelo neprijetna zadeva. Zobe si sicer umivam 2x/dan.

Imam tudi dva umetna zoba(enko in dvojko zgoraj), ki pa sta postala že moteča zaradi barve, saj sta preveč bela od ostalih zob. Imam jih namreč že 10let. Zanimam me, ali se, da na sprednje zobe narediti kakšne bele obloge?

 

Krvaveče dlesni in temnejši zobje

Dlesni, ki rade zakrvavijo že ob nežnejšem dotiku lahko pomeni vnetje dlesni ali celo parodonalno bolezen – parodontozo. Potreben je skrben parodontološki pregled in po potrebi zdravljenje.

Skrbno in temeljito profesionalno čiščenje bo pokazalo koliko so zobje temnejši v primerjavi s prevlekama. Morda pa po čiščenju razlika ne bo več zelo moteča.

 

Glede dveh umetnih zob

Tudi pri zobeh s prevlekama je potrebno najprej zagotoviti zdravo dlesen, če se boste odločili za menjavo prevlek.
Potrebno je najprej oceniti, ali sta prevleki na teh dveh zobeh še ustrezni.

Bolj belo delujejo, ker naši naravni zobje sčasoma postanejo temnejši.  Pri tridesetih  je naravna barva manj bela kot pri dvajsetih. Seveda pri različnih ljudeh različno, nekoliko je tudi odvisno od uživanja hrane, ki zabarva zobe (kava, pravi čaj, kajenje?).

Priporočam, da se oceni stanje dlesni, korenine in prevlek teh dveh zob. Šele na to se lahko odločimo, kaj je potrebno narediti in kaj je mogoče narediti.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.