Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Udarec v čeljust mi je zamaknila čeljust

Udarec v čeljust mi je zamaknila čeljust
Udarec v čeljust mi je zamaknila čeljust

Star sem 21 let. Pred 9 leti sem se udaril v levo stran čeljusti, zato mi je kasneje začela rasti postrani. Mislim, da je do tega prišlo zaradi udarca, ki je kost premaknila oziroma izbila iz pravega tira. Moti me, saj nekako bolj štrli ven kot desna čeljust. Zato me zanima ali je možna kaka operacija, da se čeljust popravi oziroma premakne nazaj v pravo lego. Zanima me tudi, kakšen je postopek, ali je treba plačati, ali ostanejo brazgotine?

 

Morala bi Vas videti, da bi lahko ocenila kakšne vrste oskrbo potrebujete. Sama nisem pravi naslov za to. V kolikor gre za operacijo le zaradi videza, se oglasite do specialista plastične kirurgije. Če pa gre tudi za motnje funkcije (govor, prehranjevanje?), bi Vas moral pregledati specialist maksiofacialni kirurg.
Najprej je potrebno ugotoviti, kakšne vrste nepravilnost imate, da se lahko nato določi kirurški poseg ali več kirurških posegov za doseg učinka.  Sama bi v enakem primeru skušala pridobiti mnenje obeh, maksiofacialnega in plastičnega kirurga, morda bosta tudi terapijo izvedla v sodelovanju.

Najprej bo potrebna natančna diagnostika, šele potem se bo lahko naredil načrt terapije ter časovni in finančni okvir.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.