Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Umik dlesni na kočnikih

Umik dlesni na kočnikih
Umik dlesni na kočnikih

Imam probleme z dlesnami. Na obeh kočnikih se mi je dlesen umaknila navzgor. Ob vseh zobeh imam dlesni rahlo belkaste barve. Slišal sem za razne bolezni zato sem rahlo prestrašen.  Ko si ščetkam zobe močno pritiskam. Ali je to lahko vzrok? Kaj lahko storim? Nosim tudi zobni aparat.

Da bi Vam znala odgovoriti, bi Vas morala pregledati, a vaš opis umika dlesni na kočnikih še najbolj ustreza travmatskemu (poškodbenemu) umiku dlesni zaradi preintenzivnega ščetkanja v napačni smeri. V rubriki nega zob boste našli navodila za pravilno ščetkanje. Ko boste osvojili pravo tehniko ščetkanja se dlesna ne bo več umikala. Žal pa se tudi nazaj v prvotni položaj ne bo več vrnila.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.