Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Umik dlesni zaradi uporabe električne ščetke

Umik dlesni zaradi uporabe električne ščetke
Umik dlesni zaradi uporabe električne ščetke

Imam težave z umikanjem dlesni. Mislim, da je pri meni kriva zobna ščetka na baterijo. Sedaj se vidijo že celi zobje in tudi pri dlesni so se pojavile že hude bolečine.Kot, da bi bilo že vse gnilo(tudi vroče in mrzlo povzroča bolečine). Zdravnik pa mi vsakih šest mesecev popravi en zob.

 

Pravzaprav vam ne morem z gotovostjo zatrditi ali zanikati zakaj umik dlesni, morda ni kriva sama zobna ščetka. Niste navedli kakšne vrste gibanja ima vaša električna zobna ščetka. Povsem mogoče je, da jo uporabljate napačno.

O pravilnem umivanju zob si preberite v rubriki nega zob, o občutljivih zobnih vratovih in razgaljenih zobeh pa v rubriki občutljivi zobni vratovi. Umiku dlesni rečemo recesije.
Odkod hude bolečine Vam ne vem odgovoriti, saj bi Vas morala pregledati. Če je prišlo do hude obrabe, bo res potrebno plombiranje.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.