Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Vnete dlesni in vaginalne tekočine

Vnete dlesni in vaginalne tekočine
Vnete dlesni in vaginalne tekočine

Imam močno vnete dlesni, že skoraj mesec in pol. Ob vsakem umivanju zob se mi pojavi krvavitev, predvsem je dlesen na spodnjem zobovju bistveno bolj občutljiva. Začel sme uporabljati tudi ustno vodico. Ali lahko vplivajo na to tudi vaginalne tekočine? (namreč v tem času imam tudi partnerico). pH?

Vaginalne tekočine. Če ste s tem mislili lubrikante, te zagotovo niso namenjene za v usta, saj običajno vsebujejo blaga do srednje močna razkužila. V kolikor se je težava pojavila sočasno z uporabo tekočine, in teh težav prej niste imeli je možno, da so težave posledica uporabe le-teh. Vendar bi v tem primeru pričakovala, da imate težave povsod po ustih, tudi na lični sluznici in predvsem na jeziku.

Vseeno bi bilo dobro, da vas pregleda zobozdravnik in ugotovi zakaj so dlesni vnete in krvavijo. Če se izkaže, da gre za parodontalno bolezen, vam tovrstne intimnosti odsvetujem.

Svetujem Vam, da se s partnerico dogovorite za začasno prekinitev uporabe vaginalne tekočine za nekaj tednov (vsaj tri tedne). Lahko se tudi dogovorita, da se za toliko časa odrečete oralo vaginalni intimi. Če boste v tem času opazili bistveno izboljšanje, bo to pomenilo, da ste našli vzrok težavam. Enako velja za naravne vaginalne izločke.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.