Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Vnetje dlesni ob osmici?

Vnetje dlesni ob osmici
Vnetje dlesni ob osmici

Stara sem dvajset let in nekaj dni nazaj se mi je kar čez noč pojavilo vnetje dlesni zadaj in hkrati tudi bolečina pri požiranju. Zanima me, kaj naj bi bil vzrok in kako naj se spopadem s tem?

 

Ker navajate izrecno dlesen zadaj, predvidevam, da gre najverjetneje za težave pri izraščanju osmice. Bolečina pri požiranju pomeni, da se vnetje širi v okolna tkiva. Pri bolečinah grla in otečenih dlesnih hkrati moramo pomisliti tudi na to, da se vnetje ob vneti osmici lahko širi proti grlu. Temi zapletu rečemo Angina Ludovici in zahteva resno obravnavo.

Zato Vam svetujem, da se oglasite do zobozdravnika, ki bo ugotovil pravi vzrok težav. Brez pregleda in rentgenskega posnetka Vam namreč ne morem  odgovoriti konkretno za vas.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.