Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Vnetje zoba ali sinusov?

Vnetje zoba ali sinusov
Vnetje zoba ali sinusov

Kar naenkrat me je začel boleti en zob zgoraj na desni strani, kasneje me je začela boleti cela desna stran zobovja. Šla sem k svoji zdravnici. Rekla je, da so zobje v redu brez lukenj, in da imam najbrž vnetje. Kaj lahko naredim, da bi se znebila bolečin. Ali bi bilo najbolj slikat zobe?

 

Povedali ste mi premalo, da bi Vam lahko svetovala. Vaša zobozdravnica Vam je zagotovo povedala za kakšno vnetje gre in kako ukrepati. V kolikor bolečine še niso ponehale kljub navodilom, ki ste jih prejeli od svoje zobozdravnice, se naročite na ponovni obisk. Morda zobozdravnica že ima kakšen nedavni rentgenski posnetek predela, ki boli, sicer vam svetujem slikanje.

Rentgenski posnetek bo pokazal ali ne gre morda za kak skrit karies na kontaktu dveh zob, ali morda za netesno plombo. Glede na to, da vas je najprej začel boleti zob, je zelo verjetno, da je bolečina zobnega izvora.
Če so zobje res v redu pa gre morda za sinusitis, kar bi se tudi videlo iz entgenskega slikanja – ortopana.

 

Imate podobno težavo? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.