Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Začasna plomba v zobu z zdravilom razpoka in razpade

Začasna plomba v zobu z zdravilom razpoka in razpade
Začasna plomba v zobu z zdravilom razpoka in razpade

Zobozdravnik mi zdravi zgornjo šestico, ki sem jo v precejšni meri polomila. Zanima me ali se, da zob začasno prekriti še s kakšnim drugim materialom, ki je bolj odporen in ne bi padel ven. Namreč material, ki ga imam na zobu je v prvo močno razpokal, sedaj pa se mi je celo odkrušil, kljub temu, da čez dan zoba ne obremenjujem, problemi se pojavijo ponoči, ko se zbudim z močno stisnjeno čeljustjo in plombo verjetno tako poškodujem.

Začasna plomba – Za začasno plombo obstajajo tudi drugi materiali, ki so bolj obstojni. Hermetična zapora zoba z zdravilom je bistvenega pomena za uspešno zdravljenje zoba.

Bruksizem ne sme biti ovira, da začasna plomba med zdravljenjem ne bi zdržala in opravila svoje funkcije. Zob v zdravljenju naj bi bil tako ali tako razbremenjen, torej bruksizem nanj ne sme vplivati, saj bi to kompromitiralo uspeh zdravljenja.

Svetujem pa, da se po končani terapiji izdela bruksistična opornica.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.