Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zadah iz ust ob neizrasli osmici

Zadah iz ust ob neizrasli osmici
Zadah iz ust ob neizrasli osmici

Imam zelo neprijeten zadah iz ust. In sicer zadah izvira it dlesni, ki prekriva modrostni zob na levem spodnjem delu čeljusti. Zanima me, kako lahko to odpravi brez pomoči zobozdravnika, ker sem naročen za šele čez 2 meseca.

Svetujem vam lahko le čim boljšo ustno higieno predela. Pomagate si lahko s posebno oblikovanimi ščetkami s katerimi skušajte seči čimbolj pod dlesen na osmici. Te ščetke so posebno oblikovane in imajo le en malo več ji snop vlaken. Imenuje se čopasta zobna ščetka.  Pomagajo tudi razkužilne tekočine za izpiranje ust, ki jih dobite v lekarni. Ščetko lahko pomočite v tako razkužilno tekočino. Tako boste zagotovili, da bo delovala tudi pod dlesno, ki zob pokriva. Sicer pa bosta dva meseca hitro minila.