Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zaradi strahu bi si popravil zobe v splošni anesteziji

Zaradi strahu bi si popravil zobe v splošni anesteziji
Zaradi strahu bi si popravil zobe v splošni anesteziji

Pri nas popravljajo zobovje v splošni anesteziji samo pacientom “s posebnimi potrebami”. Ali lahko za tak način popravljanja zaprosi (kot plačnik) nekdo, ki ni psihiatričen ali drugačen bolnik? Moje življenjske težave so v glavnem žal povezane z zobmi. Sem srednjih let, svojega zobozdravnika nimam že zelo dolgo in si ne upam kar nekje potrkati in se naročiti.

 

Ali se lahko domenite za samoplačniško popravilo zob v splošni anesteziji nisem prepričana. Lahko povprašate na Stomatološki kliniki v Ljubljani.
Mislim, da je bolje, da se čim prej soočite s svojim strahom in čim prej potrkate k zobozdravniku. Prej, ko se boste odločili za popravilo zob, več zob boste ohranili in dolgoročno gledano si boste zelo hvaležni.

V kolikor menite, da ga sami ne morete premagati, lahko poiščete tudi psihiatrično strokovno pomoč, kjer Vam bodo pomagali soočiti se s strahom in ga premagati. Specialisti psihiatri se ukvarjajo tudi s takimi težavami in ne samo s težkimi psihiatričnimi boleznimi. Zelo so uspešni.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.