Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zdravljenje trojke

Zdravljenje trojke
Zdravljenje trojke

Lep pozdrav Naj povem, da imam od 18 leta mostiček od desne enke do leve trojke, torej 4 zobe. Sedaj pa zatečem, zaradi trojke, kjer je obešena trojka. Zobozdravnica, mi je že dvakrat odprla zob, ko je oteklina izginila, mi je dala v zob zdravilo in zaprla, vendar po dveh dneh zopet zatečem vse do očesa. Ko sem enkrat bila pri dežurnem zobozdravniku mi je rekel, da bi morala jemati antibiotike. Vendar je moja zobozdravnica to zavrnila češ da antibiotiki samo zakrijejo dejansko sliko. Rekla pa je, da če se to še enkrat ponovi bo morala zob izdreti. Zelo me skrbi, da bom ostala brez trojke in bom tako ob mostiček ter brez prednjih zob. Hodim k privat zobozdravnici, tako da vsak obisk pošteno plačam, ali lahko zahtevam antibiotike, ali naj grem k drugemu zobozdravniku? Ne vem ali grem moji zobozdravnici samo za zaslužek, saj bo nov mostiček zelo drag?

 

Če se zoba ne da zapreti je za to gotovo vzrok. Ker je mostiček starejši, lahko da ima zob pod prevleko karies in se ga zato skozi prevleko ne bo mogoče zdraviti. Potrebno bo sneti prevleko na tem zobu, da bi se ga lahko ustrezno pozdravilo. Če se prevleke ne sname, potem tam, kjer je karies ob robu prevleke uhaja infekt v korenino.

Druga možnost je, da je korenina zoba počena. Antibiotik ni potreben, v kolikor oteklina splahne sama in če ni splošnih znakov vnetja, na primer povišane telesne temperature.

Tretja možnost je, da ima zob cisto. Na cisto namiguje dejstvo, da oteklina nastane, kadar zob zapremo. Ko pa je zob odprt, oteklina splahni.

Kaj več Vam brez pregleda in odčitanja Rtg ne morem pomagati.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.