Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Živec je uničen, zob pa še boli – zakaj?

Živec je uničen, zob pa še boli - zakaj?
Živec je uničen, zob pa še boli – zakaj?

Lep pozdrav moja zobozdravnica mi je uničila živec v zobu 38 osmica, ampak zob me se kar naprej boli. Kaj bi bilo lahko narobe?

 

Če Vas zob še vedno boli, se verjetno vnetje ni pomirilo. Premalo podatkov imam, da bi vedela ali je v zobu še zdravilo in katero zdravilo. V nekaterih primerih, ko vstavimo v zob zdravilo nekaj dni zob poboleva, nato se sam od sebe umiri. Če se umiri po nekaj dneh, je to lahko normalen pojav.

Če pa se bolečina stopnjuje ali se vam zdi, da hoče predel nad koreninami otekati pa bo potrebno poiskati pomoč zobozdravnika.

Osmica ima več kanalov. Lahko da zdravilo, ko naj bi pomirilo živec ne more delovati, ker je eden od kanalov že odmira ali je že odmrl in bo pomagalo le čiščenje koreninskih kanalov. V kolikor pa je bilo čiščenje koreninskih kanalov že opravljeno je morda kak kanal ali del kanala ostal neočiščen, ali pa povzroča bolečine kak stranski kanal. Za bolj natančen odgovor imam žal premalo podatkov.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.