Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zob brez živca boli. Zakaj?

Zob brez živca boli. Zakaj?
Zob brez živca boli. Zakaj?

Imam samo eno vprašanje! Imam tri zobe, v katerih nimam živca in kako je možno, da me zobje kljub temu bolijo? A je kaj narobe z mojimi zobmi? Imam dobro zobno higieno. Prosim za odgovore.

 

Z zobom, ki boli zagotovo nekaj ni v redu. Potreben bi bil kontrolni rentgenski posnetek, ki bo morda dal odgovor na vprašanje. Morda bo potrebno ponovno zdravljenje koreninskih kanalov. Vedeti morate, da je uspešnost zdravljenja pri kočnikih 60-90%, pri enokoreninskih zobeh 70 – 95% povzeto po podatkih iz strokovne literature, odvisno od metode zdravljenja, diagnoze pred zdravljenjem in seveda odgovora vašega organizma.

Pomisliti je potrebno še na parodontalno bolezen in morebitno poko zobne korenine.

Svetujem vam obisk zobozdravnika, da ugotovita vzrok bolečin in se odločita za ustrezno terapijo.

 

Ste zaskrbljeni in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.