Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zobje pri dojenčku so razmaknjeni

Zobje pri dojenčku so razmaknjeni
Zobje pri dojenčku so razmaknjeni

Sin je dobil prva zobka pri šestih mesecih (1 zgoraj). Sedaj, ko sta zobka že malo večja (star je 10 mesecev) sta precej narazen, bolj kot na primer enki spodaj. Ali je to normalno, oziroma sploh pomembno pri mlečnih zobeh?

 

Razumem vašo skrb, a menim, da bo narava vse lepo uredila ob svojem času.

Praviloma se zobje pomaknejo skupaj najkasneje, ko izrastejo še mlečni podočniki, tako da verjetno kasneje vrzeli ne bo imel.

Pravilno pa je, da se do časa, ko začno izraščati stalni zobje, mlečni razmaknejo, saj to napoveduje, da bo dovolj prostora za stalnike ( na primer redki mlečni zobje pri 5 letniku). Koliko je prostora med mlečnimi zobki ne napoveduje, da bo tako tudi s stalniki.

 

Vas zanima še kaj in potrebujete dodatne informacije? Pokličite nas na 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika, ki bo izpeljal diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.