Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zobni aparat – kje ga dobim in koliko stane

Zobni aparat - kje ga dobim in koliko stane
Zobni aparat – kje ga dobim in koliko stane

V prejšnjih odgovorih ste že povedali, da ni starostne omejitve za zobni aparat. Sedaj pa me zanima, kje je kakšen ortodont v Ljubljani ali okolici pri katerem lahko dobim zobni aparat ter koliko je približna cena za snemljiv in za fiksni aparat?

 

V Ljubljani in okolici je kar nekaj ortodontov. Izbira je velika, večina ima svoje spletne strani.

Ko govorimo o cenah za zdravljenje, ne govorimo o tem koliko stane zobni aparat, ampak govorimo o ceni ortodontskega zdravljenja. Zato je najbolje, da si izberete specialista ortodonta, se prijavite na informativni pregled in izvedeli boste vse o postopku in cenah. Ortodontska terapija pomeni najprej analizo nepravilnosti s študijskimi modeli, različnimi vrstami slikanja. Nato specialist ortodont izdela načrt zdravljenje, takrat se zdravljenje šele začne.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo, morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

Potrebujete pregled, preden dobite ortodontski aparat, ali vzdrževanje? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.