Kovačič Mirjam

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Zobni aparat pri zasebniku

Zobni aparat pri zasebniku
Zobni aparat pri zasebniku

Stara sem 16 let in imam krive zobe. Zanima me v kolikem času je možno dobiti zobni aparat in ali ga lahko dobiš pri zasebnem zobozdravniku specialistu.

 

Zobni aparat se ne dobi, ampak se pri specialistu ortodontu izvaja ortodontska terapija. Kakšne so čakalne dobe ne vem. Menim, da bi samoplačniško prišla na vrsto kar hitro. Specialisti ortodonti so na stomatološki kliniki, v zdravstvenih domovih, kjer imajo vsi koncesijo. Specialisti ortodonti zasebniki nekateri imajo koncesijo, drugi ne. Svetujem, da za prvo informacijo povprašaate po telefonu ali e-pošti.

Preden se odločite za ortodontsko terapijo, morajo biti vsi zobje brez kariesov. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate dobro čistiti, vzdrževati.

Tudi dlesni morajo biti zdrave. Ko pa boste imeli fiksni zobni aparat, je bistvenega pomena, da ga znate sami skrbeti, da bo področje okrog nosilcev in dlesni vedno dobro očiščeno.

Stalna prisotnost zobnih oblog ob dlesni in nosilcih fiksnega zobnega aparata lahko vodi v karies, ki ga je težko sanirati.

 

Potrebujete pregled, preden dobite ortodontski aparat, ali vzdrževanje? Naročite se in pomagali vam bomo: 031 656 907

Preverite, ali smo že komu odgovorili na enako vprašanje.

Dobro je vedeti še …

Pomembno obvestilo: Zgoraj našteti simptomi, nakazane možnosti problemov in rešitev so le smernice in nikakor niso namenjeni samodiagnosticiranju in samozdravljenju. Ob vsaki nelagodnosti ali bolečini v zobeh ali čeljustih je nujno poiskati profesionalno pomoč zobozdravnika. Izpeljal bo diagnostiko, vam predlagal možne načine zdravljenja, lahko pa tudi napotil k osebnemu zdravniku ali k ustreznim specialistom.