Kovačič Mirjam

Kirurški posegi

Srečajte

Mirjam Kovačič

, zobozdravnica

Zobozdravnica Mirjam Kovačič sem študij dokončala na Medicinski fakulteti, smer stomatologija, v Ljubljani, leta 1993. Po opravljenem strokovnem izpitu sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu v Ljubljani do leta 1999, ko sem se odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo.

Kaj je ranula?

Kaj je ranula?

Hčerki se je pod jezikom naredila ranula – zamašilo ali zelo zožilo se je izvodilo podjezične žleze slinavke – tako so jo diagnosticirali na čeljustni kirurgiji…

Preberite več » »
Puljenje modrostnih zob

Puljenje modrostnih zob

Zanima me kako puljenje poteka in kako je z injekcijo, sem namreč zelo občutljiva in “strahopetna”. Ko sem prvič dobila injekcijo v zgornjo levo osmico sem se dušila, vendar je pozneje bilo vse v redu. Zanima me ali je puljenje boleče (modrostne zobe imam namreč normalne velikosti) in kakšno reakcijo na injekcijo lahko pričakujem?

Preberite več » »
Kaj je cista?

Kaj je cista?

Na spodnji čeljusti v predelu sedmice levo imam cisto, zob mi je dolgo tega izpulil zobozdravnik. Imam vprašanje kaj je cista in kaj vzrok tega in kakšne so lahko posledice sem namreč naročen kirurški poseg in če so lahko kakšne posledice?

Preberite več » »
Košček zoba po puljenju je ostal v dlesni

Košček zoba po puljenju je ostal v dlesni

Pred mesecem in pol me je zečela boleti šestica in zanjo sedmica v tem času sem imel zdravljenje obeh zob nato pa se je zobozdravnica odločila za izdrtje šestice. Konček zoba mi je ostal v dlesni. Vprasanje: zdaj moram na kirurgijo kjer mi bodo še to odstranili ali to boli? Kako to naredijo?

Preberite več » »
Cista in odprt zob

Cista in odprt zob

Pred dobrim mesecem mi je zobozdravnica po slikanju čeljusti ugotovila cisto nad zobom-dvojko. Zob mi je zaradi hudih bolečin odprla in od takrat mi iz zoba stalno teče gnoj, kar ima zelo neprijeten vonj. Zanima me, če si lahko kako pomagam zoper te nadloge?

Preberite več » »
Zob z zatičkom boli

Zob z zatičkom boli

V dlesni pod zobom ki je mrtev in je nadgrajen z t.i. “štiftom” se mi nabira po vsej vrjetnosti gnojni izcedek. Ne vem kako se to rešuje, ali je potrebno zob z vsadkom odstraniti oz. kakšna je rešitev da se ta zob ohrani?

Preberite več » »