Kovačič Mirjam

Ordinacija

ZOBOZDRAVSTVENA ORDINACIJA

MIRJAM KOVAČIČ,
dr. dent. med.

Kotnikova 20, 1000 Ljubljana

Za informacije in naročila
smo dosegljivi na
Tel: 01 430 72 20
GSM: 031 656 907
E-pošta: info@zobozdravstvo.com

ORDINACIJSKI ČAS:
Ponedeljek 13.00 – 19.00
Torek 13.00 – 19.00
Sreda 08.00 – 14.00
Četrtek 08.00 – 14.00
Petek 08.00 – 14.00

Kje smo

Rada imam svoje delo

Nič več ne prihajamo k zobozdravniku zgolj, ko nas boli zob. Zobozdravstvena oskrba je namreč več, kot le plombiranje zob in izdelava mostičkov ter protez.

V naši ordinaciji paciente vodimo skozi rehabilitacijo in oskrbo celostno. Rehabilitacija in oskrba potekata po najsodobnejših doktrinarnih algoritmih. V postopku rehabilitacije in oskrbe pri nas pacient aktivno sodeluje.

Sodobno zobozdravstvo združuje več posameznih ved. Vestna skrb za zdravje v ustni votlini je tesno povezana s splošnim zdravstvenim stanjem, dobrim počutjem in samopodobo. Zobozdravnik pacienta vodi skozi rehabilitacijo, zato je aktivno sodelovanje pacienta izjemno pomembno. Celostna oskrba pacienta se imenuje stomatoprotetična rehabilitacija. V naši ordinaciji poteka po najsodobnejših doktrinarnih algoritmih. Ker imam rada svoje delo.

Zobna ordinacija

V naši ordinaciji paciente vodimo skozi rehabilitacijo in oskrbo celostno. Rehabilitacija in oskrba potekata po najsodobnejših doktrinarnih algoritmih. V postopku rehabilitacije in oskrbe pri nas pacient aktivno sodeluje.

Na novo se lahko naročite telefonsko ali osebno. Vpišemo Vas v naročilni koledar.

Ob prvem obisku izpolnite vprašalnik o zdravju, zato imejte s seboj seznam zdravil, ki jih redno jemljete. S seboj imejte tudi očala, če jih potrebujete za branje, osebni dokument in zobozdravstveno medicinsko dokumentacijo, ki jo morda hranite pri sebi (rentgene, izvide …).

Na prvem obisku opravimo pregled zob, obzobnih tkiv in ustne votline ter se pogovorimo o glavnih težavah in željah.

V kolikor imate akutne težave, se najprej posvetimo odpravljanju le-teh. Nato opravimo higiensko fazo, v kolikor jo potrebujete. Natančno očistimo trde in mehke zobne obloge nad in pod dlesno ter Vas naučimo pravilno vzdrževati vzpostavljeno stanje. V kolikor imate vnete, krvaveče dlesni, se stanje po higienski fazi močno izboljša. Higienska faza lahko poleg čiščenja zajema še luščenje in glajenje korenin. Šest tednov po opravljeni higienski fazi se oceni izboljšanje stanja dlesni. Takrat se odločimo, ali morda pacient potrebuje zdravljenje dlesni pri specialistu parodontologu. Po zaključeni higienski fazi naredimo ortopan rentgenski posnetek. Ob odčitavanju Vas seznanimo s stanjem zob, obzobnih tkiv in zdravja v ustni votlini. Dogovorimo se za okvirni načrt zdravljenja. Če imate zobe, ki jih ni več mogoče oskrbeti, jih odstranimo. Nato plombiramo zobe, ki imajo karies ali imajo plombe, ki niso več ustrezne. Po potrebi zdravimo bolne zobne korenine. V tem času spremljamo, ali so Vaše dlesne zdrave, in Vas opozorimo na morebitna mesta, ki so za čiščenje manj dostopna in zahtevajo poseben pristop.

Ko so dlesni pozdravljene, zobje brez kariesa in bolne zobne korenine ozdravljene, se skupaj dogovorimo za protetično rehabilitacijo. S protetično rehabilitacijo nadomestimo manjkajoče zobe in oskrbimo tiste zobe, ki jih s plombiranjem ni več mogoče obnoviti.

Po končani rehabilitaciji pacienta naročamo na kontrole, ki so namenjene vzdrževanju rehabilitacije in oskrbe ter remotivaciji skrbi za zdravo ustno votlino. Zdravje se začne v ustih.