Kovačič Mirjam

Digitalno zobozdravstvo

Digitalno zobozdravstvo je v zadnjih letih doživelo izjemno rast in razvoj, predvsem zaradi napredka tehnologije in inovacij na področju protetike, zobotehnike ter zobozdravstvene diagnostike. Prednosti digitalnega zobozdravstva so številne. Zajemajo različna področja, od diagnostike in načrtovanja do izdelave protetičnih rešitev, pri čemer imajo pomembno vlogo tudi 3D dentalni intraoralni skenerji, kot je na primer naš 3Shape Trios 5.

TRIOS 5_Digitalno zobozdravstvo Mirjam Kovačič_8640x5760_3Shape.jpg

Digitalno zobozdravstvo s tehnologijami, kot je 3Shape Trios 5, nudi hitrejše, natančnejše in personalizirane zobozdravstvene rešitve.

Digitalno zobozdravstvo je del celostnega pristopa zobozdravstvene oskrbe. Vključuje uporabo digitalnih tehnologij za izboljšanje natančnosti, učinkovitosti in udobja za pacienta. V protetiki, enem od ključnih področij digitalnega zobozdravstva, 3Shape dentalni intraoralni skenerji in druge naprave igrajo ključno vlogo pri zajemu podatkov o vaših ustih in zobeh, kar omogoča izdelavo natančnih in prilagojenih protetičnih rešitev.

Ena glavnih prednosti digitalnega zobozdravstva v protetiki je izboljšana natančnost. S pomočjo dentalnih intraoralnih skenerjev je mogoče pridobiti visoko natančne digitalne odtise vaših ust, kar zmanjšuje možnost napak pri izdelavi protetičnih nadomestkov, kot so zobne prevleke, mostički ali zobni vsadki. Natančni digitalni odtisi omogočajo zobotehnikom, da bolje razumejo vašo anatomijo ustne votline in tako izdelajo protetične rešitve, ki so vam bolj prilagojene in funkcionalne.

Poleg tega digitalno zobozdravstvo omogoča tudi večjo hitrost pri načrtovanju in izdelavi protetičnih rešitev. Z uporabo digitalnih tehnologij, kot je CAD/CAM (računalniško podprto načrtovanje in izdelava), je mogoče hitro oblikovati in izdelati protetične nadomestke brez potrebe po tradicionalnih ročnih postopkih.

Digitalno zobozdravstvo omogoča tudi večjo prilagodljivost in personalizacijo protetičnih rešitev. Z uporabo digitalnih tehnologij je mogoče natančneje prilagoditi obliko, velikost, barvo in funkcionalnost protetičnih nadomestkov glede na vaše individualne potrebe in želje. To omogoča bolj naravne in estetsko privlačne rezultate, ki bolj ustrezajo vašemu videzu.