Kovačič Mirjam

Kontrola pri zobozdravniku

Se vam kdaj zgodi, da ste prepričani, da ni minilo dolgo časa, odkar ste nazadnje obiskali zobozdravnika, nato pa ugotovite, da je preteklo dosti več časa kot ste mislili? Dlje kot odlašamo z obiskom, bolj nas je strah, kaj vse bo zobozdravnik odkril pri pregledu in težje se odločimo za obisk.

V naši ordinaciji smo zato mi prevzeli skrb za Vaše redne kontrolne preglede in kontrolne rentgenske posnetke (Recall system). Vodimo sistem opomnikov in vas povabimo na kontrolo.

Ste si zapomnili kdaj je potrebna ponovna kontrola po posegu ali kako si sledijo kontrole po posegih v daljšem časovnem obdobju? Nekateri posegi zahtevajo, da zob ali področje spremljamo daljši čas po posegu, nekatere še leta po posegu.

Follow up v angleški literaturi pomeni sledenje. Izkušnje kažejo, da ob obilici obveznosti pogosto pozabimo nase. V naši ordinaciji smo zato mi prevzeli skrb za sledenje po posegih. Z rednim prihajanjem na kontrole nam omogočite, da mi za vas sledimo tiste zobe in spremembe po posegih, ki jih zahteva načelo dobre zdravniške prakse.

V naši ordinaciji mi prevzamemo skrb za vaše redne kontrolne preglede in kontrolne rentgenske posnetke.