Kovačič Mirjam

Trening ustne higiene

Individualne inštrukcije o negi zob

Vam je že kdo pokazal, kako pravilno očistiti vse ploskve zobnih površin in vas naučil, kako sami sebe preverimo ali smo si uspešno očistili zobe? Ste že kdaj nemočno obstali pred dolgo polico pripomočkov za nego v trgovini, pa niste vedeli kaj izbrati, ali celo niste vedeli za kaj se uporabljajo?

Individualne inštrukcije, napotki o negi zob

Z individualnimi inštrukcijami je mogoče doseči, da se naučite usta negovati tako, da npr. čiščenje zobnega kamna ne bo več potrebno.

Vzdrževanje ustrezne ustne higiene na pravilen način je eno najpomembnejših opravil, ki jih moramo izvajati za vzdrževanje zdravja v ustih. Zdrava usta ne omogočajo samo tega, da ste videti dobro in se tako tudi počutite, temveč omogočajo, da dobro jeste in govorite pravilno. Dobro oralno zdravje (oral health) je bistveno za dobro splošno zdravstveno stanje.

Izkušnje kažejo, da je najbolj učinkovit individualen pristop k negi. V ustih imamo različne situacije in različna protetična dela. Le z individualnimi inštrukcijami je mogoče doseči, da se naučite usta negovati tako, da npr. čiščenje zobnega kamna ne bo več potrebno. Vse pripomočke za nego, ki jih svetujemo lahko v naši ordinaciji tudi kupite, tako da vam jih ne bo potrebno iskati v različnih trgovinah in lekarnah.